Inspiratie - Fotografie tips

Tips voor de mooiste herfstfoto’s

De herfst is een prachtig jaargetijde om natuurfoto’s te maken. Zonnig, mistig, regen- of stormachtig weer; alle herfstdagen zijn anders en een uitdaging voor elke fotograaf. Maak de mooiste foto’s met deze herfstige tips.

 • Profiteer van het zonlicht
  De lage stand van de zon in de herfst zorgt voor lange schaduwen en geeft het landschap meer reliëf en diepte. Ook wordt de zon op het najaar minder fel waardoor de kleuren warmer worden. Hiernaast verandert de natuur zelf van kleur. Een win-win situatie! Fotografeer tijdens het gouden uur (eerste en laatste uur dat er zonlicht is op een dag); de herfstkleuren worden dan extra benadrukt. 
 • Speel met het licht 
  Haal de camera van de automatische stand af en speel met het licht. Het tegenlicht is in de herfst niet meer zo fel als in de zomer. Gebruik dit tegenlicht om structuren te benadrukken, van bijvoorbeeld bomen, bladeren of paddenstoelen. Belicht een beetje over om het tegenlicht te compenseren. Stel de witbalans op de camera in op bewolkt en gebruik een polarisatiefilter om de herfstkleuren levendiger te maken. 
 • Geen slechte dag
  Alle weersomstandigheden kunnen unieke foto’s opleveren. Geen weer is slecht te noemen in de fotografie. Zelfs mist zorgt, zeker als de eerste zonnestralen door de mist schijnen, voor een prachtig schouwspel. Om de mist goed op de camera vast te leggen is het verstandig om 1 stop over te belichten. 
 • God is in the details
  Zoom in op details in de natuur. Fotografeer details op de grond zeker niet van bovenaf. Zak door de knieën en fotografeer op hetzelfde niveau als het object of zelfs lager. Het effect is prachtig!
 • Met statief op pad
  Een statief zorgt voor extra stabiliteit waardoor langere sluitertijden mogelijk zijn. Erg handig bij herfstig licht.
   
Succes! Wij zijn benieuwd naar het resultaat. Deel uw mooiste herfstfoto's op onze Facebookpagina!
Print:

This is the default dialog which is useful for displaying information. The dialog window can be moved, resized and closed with the "x" icon.

fotoalbum maken fotoalbum maken fotoalbum maken fotoalbum maken fotoboek maken fotoboek maken fotoboek maken fotoboek maken fotoboek maken